Köpeğinizi Ne Kadar Süre Yalnız Bırakabilirsiniz?

Köpeğinizi Ne Kadar Süre Yalnız Bırakabilirsiniz?

Bir köpeğin sahibi olmak, bir programı takip etmeyi gerektirir. İş saatlerinizi, sosyal etkinliklerinizi ve evde ne zaman olabileceğinize bağlı olarak günlük işlerinizi düzenlersiniz. Eğer benim gibiyseniz, köpeğinizi yalnız bıraktığınız için bazen dışarı çıkmaktan vazgeçersiniz.

Köpekler, insanlarının şirketinden hoşlanır, ancak bu, onları evde yalnız bırakmanın kötü veya tehlikeli olduğu anlamına gelmez. Köpeğinizi ne kadar süre yalnız bırakabileceğinizi ve evde geçirdikleri zamanı güvenli ve zenginleştirici hale getirmek için ipuçlarını öğrenmek için okumaya devam edin.

Mesane Durumunu Göz Önünde Bulundurun

Köpeğini evde yalnız bırakmayı düşünen çoğu kişi için ilk soru şudur: Köpeğim tuvalet ihtiyacını ne kadar süre tutabilir? Uzmanlara göre, köpekler genellikle günde üç ila beş kez idrara çıkma ihtiyacı duyar. Ancak tuvalet molasının zamanlaması köpekten köpeğe değişir ve yavru köpekler ile yaşlı köpekler daha sık molaya ihtiyaç duyar.

Köpeklerin tuvalet ihtiyacını ne kadar süre tutabileceğine dair yaş gruplarına göre sıralanan tahmini süreler şunlardır:

  • Yavru köpekler: yaşlarına göre her ay için bir saat (örneğin, üç aylık bir yavru köpek üç saat boyunca idrarını tutabilir)
  • Bir yaş ve üzeri yetişkin köpekler: en fazla sekiz saat, ancak ideal olarak altı saatten fazla olmamalı
  • Sekiz yaş ve üzeri yaşlı köpekler: boyut ve sağlığına bağlı olarak, iki ila altı saat arası

Elbette, yukarıdaki tahminler köpeğin boyutuna, sağlığına ve alışkanlıklarına bağlı olarak değişir. Ancak idrarını çok uzun süre tutmak zorunda kalan herhangi bir köpek, idrar yolu enfeksiyonu, taş veya kristal oluşum riski altındadır. Ayrıca, idrarı uzun süre tutmak sadece rahatsız edicidir ve evde kazalara yol açabilir.

Güvenlik ve rahatlık adına, her dört ila altı saatte bir tuvalet molası sağlayın. Standart iş günleri sekiz ila on saat sürdüğü için, öğle arasında evde köpeğinizi dışarı çıkarmak mümkün değilse, endişesiz bakım için bir köpek gezdirici işe alın.

Egzersiz Önemlidir

Tuvalet molalarının yanı sıra, köpeğinizin gündüz saatlerinde fiziksel aktiviteye ihtiyacı vardır. Köpeğinizin enerji ve fitness seviyesine bakılmaksızın, egzersiz onlara şunları yapma imkanı sunar:

  • Sağlıklı kalmak
  • Yemekleri sindirmek
  • Zihinlerini uyarlamak
  • Kalori yakmak
  • Can sıkıntısından (ve can sıkıntısı nedeniyle ortaya çıkan yıkıcı davranışlardan) kaçınmak

Bireysel egzersiz ihtiyaçları, köpeğinizin yaşına, ırkına ve sağlık düzeyine bağlı olarak değişir. Sürü ve spor köpekleri genellikle daha yoğun ve uzun süreli aktiviteye ihtiyaç duyar; düşük enerjili ırklar ve yaşlı köpekler daha az aktivite ile idare edebilir (kaynak). Ancak her köpeğin günde birkaç kez bacaklarını germeye ihtiyacı vardır.

Genel olarak, sağlıklı köpekler her gün yaklaşık 60 dakika orta düzeyde aktiviteye ihtiyaç duyar, ancak sürekli olması gerekmez. Köpeğinizi uzun süre yalnız bırakmadan önce, 20-30 dakika boyunca onları hızlı bir yürüyüşe çıkararak veya oyun oturumu düzenleyerek enerjilerini harcamalarını sağlayın. Bu sayede yalnız geçirecekleri zaman daha rahatlatıcı olacaktır.

Ayrıca, gündüz saatlerinde bir ara oyun (sizinle veya köpek gezdiricisiyle) günü ikiye bölmeye yardımcı olacak ve tabii ki, akşam evde olduğunuzda kaliteli zaman geçirin!

Köpeğiniz yalnız kaldıktan sonra endişeli veya yıkıcı davranıyorsa, daha sık ve yoğun egzersize ihtiyaç duyuyor olabilir. Köpeğiniz için ideal bir fitness rutini belirlemek üzere veterinerinizle konuşun.

Zihinsel Aktivite de Önemlidir

Bir köpeğin ne kadar süre idrarını tutabileceği ya da bir köpeğin her gün ne kadar egzersize ihtiyaç duyduğu dışında, zihinsel aktivite de en iyi dostunuzun sağlıklı, mutlu ve iyi huylu olmasını sağlamak için önemlidir. Yavru köpekler ve genç köpekler, yetişkin köpeklerden daha fazla zenginleşmeye ihtiyaç duyar, ancak tüm köpekler gün boyunca belirli bir düzeyde zihinsel uyarıya ihtiyaç duyar (kaynak). Aksi takdirde, sıkılabilirler ve yalnız bırakıldıklarında hatta yıkıcı davranışlar sergileyebilirler.

İster eğitim oturumu, heyecan verici bir mahalle yürüyüşü, bulmaca besleyici ya da iç mekan oyunları olsun, zenginleştirici aktiviteler köpeğinizin sağlıklı kalmasına yardımcı olur ve yalnız geçirdikleri zamanı dengeleyebilir.

 

Tüm köpekler farklıdır ve bazıları diğerlerinden daha fazla yalnız kalma süresine dayanabilir. Ancak her köpeğin periyodik tuvalet molalarına, egzersize ve zihinsel uyarılara ihtiyacı vardır. İş programınız köpeğinizin günün çoğunu evde yalnız geçirmesini gerektiriyorsa, köpeğinize mola vermek için güvenilir bir ev bakıcısı tutmayı düşünün.

Bir köpek gezdirici veya bakıcı, köpeğinizin gündüz saatlerinde ihtiyaç duyduğu aktiviteyi sağlayabilir ve sizin uzakta olduğunuz süre boyunca rahat hissetmenize yardımcı olabilir. Böylece eve döndüğünüzde köpeğinizle geçireceğiniz zaman çok daha tatmin edici olacaktır!

Bloga dön
1 / 8