Köpekler Ne Kadar Su İçmeli?

Köpekler Ne Kadar Su İçmeli?

Su, vücuttaki sağlıklı ve yaşayan hücrelerin ana bileşenidir. Su olmadan, köpeğinizin vücudu düzgün çalışmayacaktır. Daha spesifik olarak, köpeğiniz susuz kalacaktır.

Bu, köpeğiniz yeterli su almadığında meydana gelebilir. Bu yüzden köpeğinizin su kabını her gün temizlemeli ve yeniden doldurmalısınız.

Köpeğinizin normalden daha fazla su içtiğinde de dikkatli olmalısınız, çünkü bu hastalık belirtisi olabilir.

Peki köpekler ne kadar su içmeli? Köpeğinizin yeterli su içip içmediğini ya da normalden daha fazla su içip içmediğini öğrenin.

Bir Köpeğin Su İhtiyacı Ne Kadardır?

Bir köpeğin ne kadar suya ihtiyacı olduğunu tahmin etmenin birkaç yolu vardır ve bu, bireysel durumlara bağlı olarak değişir.

Genel olarak, köpekler her gün vücut ağırlığının kilo başına yaklaşık 60ml su (120 ml'nin 1/8'i) içmelidir. Ancak köpeğinizin ne kadar su içeceğini etkileyebilecek birçok faktör vardır, bu yüzden köpeğinizin su alımını kısıtlamamalısınız.

Veteriner hekiminiz tarafından yönlendirilmedikçe, evcil hayvanınızın içtiği su miktarını tam olarak ölçmeniz gerekmez. Sadece köpeğinizin her gün bolca taze ve temiz suya sahip olduğundan emin olun.

Köpeğiniz Neden Bazen Daha Az Su İçer?

İşte köpeğinizin normalden daha az su içmesinin birkaç yaygın nedeni.

Köpeğiniz Yaş Mama veya Ev Yapımı Bir Diyet Yiyor

Konserve mama veya ev yapımı diyetle beslenen köpekler, bu yiyeceklerin %65-80 su içerdiği için yiyeceklerinden bir miktar nem alırlar. Köpeğinizin sadece kuru mama yediğinde içtiğinden daha az su içtiğini fark edebilirsiniz.

ı sıcaklık ve tükürük salgısından dolayı su kaybı yaşandığındandır.

Köpekler Musluk Suyu İçebilir mi?

İnsanlar için güvenli olan musluk suyu, köpekler için de güvenlidir. Çoğu durumda, köpeğiniz için musluk suyu uygundur. Ancak, musluk suyunun ya da kuyu suyunun güvensiz olduğu bir yerde yaşıyorsanız, köpeğiniz için şişelenmiş veya filtrelenmiş su sağlama seçeneklerini veteriner hekiminizle görüşün.

Köpek Yeterli Su Almazsa Ne Olur?

Vücudun pek çok önemli işlevi suya ihtiyaç duyar, bu yüzden yeterli miktarda su almadığında köpeğiniz hızla hastalanabilir ve susuz kalabilir.

Organlar sürekli su eksikliğiyle zamanla hasar görecektir ve eğer yeterince uzun sürerse, böbrekler, karaciğer ve diğer organlar çalışmayı durduracaktır. Bunun ardından kısa süre içinde ölüm gerçekleşir.

Genel olarak, sağlıklı bir köpek günlük yeterli su içerek iyi hidrate olur, ancak susuz kalabilecek birkaç durum vardır.

İşte köpeklerin susuzluk riskinin arttığı birkaç durum:

  • Böbrek hastalığı
  • Metabolik bozukluklar (örneğin diyabet)
  • Kanser
  • Hamile/emziren hayvanlar daha kolay susuz kalabilir, çünkü ihtiyaçları daha yüksek olabilir

Köpeğinizin Susuz Olup Olmadığını Nasıl Kontrol Edersiniz?

Köpeğinizin susuz olup olmadığını anlamak için şu adımları izleyin:

  • Omuz bıçakları arasındaki deriyi nazikçe sıkın.
  • Deriyi yavaşça çekin ve bırakın.
  • Derinin yerine düşmesini izleyin.

Derinin tereddüt etmeden hızla yerine dönmesi gerekir. Eğer susuzluk mevcutsa, deri yavaşça yerine dönecek veya bir süreliğine yerinde kalıp sonra yerine düşecektir.

İşte köpeklerde susuzluğun diğer belirtileri:

  • Diş etleri kuru, yapışkan veya soluk görünümde
  • Kuru, çökük göz küreleri
  • Kuru burun ve ağız

Köpeğiniz Aşırı Miktarda Su İçerse Ne Yapmalısınız?

Köpeğinizin normalden daha fazla su içtiğini veya daha fazla idrar yaptığını fark ederseniz, veteriner hekiminize bildirin. Bu sorunun birçok nedeni olabilir, çünkü birçok hastalık sürecinde bu belirti görülür.

Kapsamlı bir fizik muayene ile kan veya idrar testleri, veteriner hekiminizin izleyeceği adımları yönlendirebilir. Evcil hayvanınızın su alımını ölçmeniz istenebilir; bu durumda, diğer evcil hayvanlardan ayırmanız gerekebilir.

Yine de köpeğinize fazladan su sağlamalısınız, ancak kaba ne kadar su eklediğinizi ve gün sonunda ne kadarının kaldığını ölçün. Ayrıca köpeğinizin yemeklerine eklediğiniz su miktarını da hesaba katın, böylece köpeğinizin günde ne kadar su içtiğini tahmin edebilirsiniz.

Su Kabı Ne Sıklıkla Temizlenmeli?

Su ve yiyecek kapları, her gün sabun ve suyla ovularak temizlenmelidir. Bu kaplar yiyeceklerle ve evcil hayvanınızın tükürüğü ile temas ettiğinden, bakterilerin üremesi için iyi yerlerdir.

Kapların pürüzsüz ve temizlenmesi kolay olmalıdır; bakterilerin saklanabileceği ve yaşayabileceği çukurluklar ve çizikler olmamalıdır.

Eğer köpeğinizin sağlığını korumak için yeterli su almadığından ya da çok fazla su içtiğinden endişe duyuyorsanız, veteriner hekiminize danışın. Uygun hidrasyonun, köpeğinizin sağlığı için önemi göz ardı edilmemelidir.

Bloga dön
1 / 8