Köpekler ve yaz sıcağı

Köpekler ve yaz sıcağı

 

Uzun bir kış mevsiminden sonra güzel bir yaz sıcağı ve güneş ışığı hepimizi canlandırır; ancak sıcak havanın tadını güvenli bir şekilde çıkarmasını sağlamak için, pek çok evcil hayvanın özel bir bakıma ihtiyacı vardır.

Güneş yanığı

Tüylerin ince olduğu herhangi bir deri bölgesi, güneş yanığı riski altındadır. Evcil hayvanınızın mantıklı davranacağını düşünmeyin - çok sıcak olduğunda, pek çoğu gölge dahi aramayacaktır. Burunlarının üstü güneşten yanabilir ve derisi çatlaksa, riskte artış söz konusudur.

Beyaz tüylü köpekler, kısa tüylü ırklar ve kısa süre önce tüy bakımı yapılmış olan köpekler de güneş yanığından etkilenme eğilimindedir. En iyi yöntem, güneşin en sıcak olduğu saatlerde onları evin içinde tutmaktır. Güneşin ciddi zararlı etkilerinden korumak için, köpeğinizin kulaklarına, çocuklarda kullanımı güvenli olan yüksek faktörlü bir güneş losyonu sürün.

Sıcak havalarda güneş çarpması her köpeğin başına gelebilir; ancak en hassas olanlar, çok küçük ya da yaşlı köpekler ve kısa burunlu ırklardır. Bu durum aşırı derecede hızlı nefes alıp vermeye ve hatta bayılmaya yol açabilir ve acil veteriner hekim bakımı gerektirir. Güneş çarpmasıyla mücadelenize yardımcı olması için, bahçenizde yeterli miktarda gölge olmasını sağlayın ve dışarısı sıcak olduğunda, evcil hayvanınıza fazla egzersiz yaptırmamaya çalışın.

Sürekli su verin

Söylemeye hiç gerek yok ama, yılın bu mevsiminde köpeğinize bol bol taze içme suyu vermelisiniz. Konserve mamalar, sıcak havada açık bırakılırsa çok çabuk bozulabilir ve sinekleri çekebilir; bu nedenle, bunun yerine kuru köpek maması vermeyi tercih edebilirsiniz.

Evcil hayvanınızın vücut ağırlığını yakından takip etmeye devam edin. Bazı köpekler, dışarıda egzersiz yaparak daha fazla zaman geçirecek ve dolayısıyla daha fazla mamaya ihtiyaç duyacaktır; ancak hava çok sıcaksa, hareketsizlik nedeniyle yemesi gereken mama miktarı azalacaktır.

Yaz mevsiminin tadını çıkarın

Uzun yaz günlerinde, köpeğiniz daima dışarıda oyun oynamak isteyecektir! Muhtemelen bu mevsimin tadını çıkarmanın pek çok yolu vardır.

  • Yüzme: Köpeklerin çoğu suyu sever ve bir çocuk havuzu, sıcağın üstesinden gelmek için harika bir yöntemdir. Göller ve deniz, köpeğinizin git getir oynaması ve yüzmesi için mükemmel yerlerdir. Yalnızca, köpeğinizin sudan kolayca çıkabileceğinden ve dik yamaçlar olmadığından emin olmalısınız. Bazı köpekler sudan korkar ya da yalnızca sığ suda oyun oynamak ister; bu nedenle, kararsız ya da güvensiz görünüyorsa onu zorlamayın. Ancak hemen suya atlarsa, köpekleme yüzmeyi mükemmelleştirmeye başlar; bırakın bu deneyimin tadını çıkarsın Yalnızca, suya daldıktan sonra, aşırı derecede baş sallamasına ve kulak kaşımasına dikkat etmeyi unutmayın. Bu, bir kulak enfeksiyonunun belirtisi olabilir. Suyu kloru bir havuzda yüzmesi halinde, tüyleri klorla kaplanır ve tamamen kurur.
  • Yürüyüş: Köpeğiniz yürüyüş yapmaya düşkünse, onun için yürüyüşe çıkın. Yalnızca bozuk yolda yapılan uzun yürüyüşlerin köpeğinizin bacaklarını yorabileceği konusunda dikkatli olun. Başlangıçta kısa yürüyüşler yapmaya ve yürüyüş mesafenizi kademeli olarak uzatmaya çalışın. Dinlenmek için durmayı ve sık sık su vermeyi unutmayın. Köpeğinizin su içmesi için alabileceğiniz çok sayıda katlanabilir küçük köpek su kabı mevcuttur

Köpeğiniz gerek dışarıda çok fazla zaman geçirdiğinde, gerekse yalnızca bazen harika dış dünyayı keşfetme şansı bulduğunda güvende olmalıdır; işte bunu sağlamak için bazı ipuçları:

  • Bol bol taze su verin ve gölgeli, serin kalmış bir yerde şekerleme yaptığından emin olun.
  • Patilerini sık sık kontrol edin, çünkü taban yastıklarının arasına zift ve minik çakıl taşları sıkışmış olabilir.
  • Köpeğiniz üzerinde egzersiz yapıyorsa, çimlere böcek ilacı sıkmayın.
  • Kaybolması olasılığına karşı, köpeğinizin, adınızın ve adresinizin yazılı olduğu bir etiket ve tasma taşımasını sağlayın.
Bloga dön
1 / 8